Plåttak

Bred kompetens inom plåt

Med över 60 års samlad erfarenhet och en personalstyrka på cirka tio plåtslagare har vi utvecklat en gedigen expertis inom branschen. Vår kompetens spänner över ett brett spektrum, från industriella projekt till detaljarbeten som fönsterbleck och renoveringar samt nybyggnationer.

Ett mångsidigt val för tak och fasader

Plåt är ett utmärkt material för både tak och fasader, tack vare dess hållbarhet och formbarhet. Dessutom kan det färgas efter individuell smak och stil. Oavsett om det gäller tak, fasader eller funktionella detaljer, är plåt en oumbärlig komponent för att fullända byggnader. Det är också intressant att observera hur takets eller fasadens utformning kan avslöja byggnadens karaktär, såsom skolor, affärslokaler, bostadshus eller industribyggnader.

Med sin erfarenhet och expertis kan våra plåtslagare omvandla detaljer från ritbordet till verklighet, säkerställande att resultatet uppfyller höga kvalitetsstandarder och estetiska mål.

VI HJÄLPER DIG Kontakta oss redan idag

Plåtens funktion och estetisk

Tak och fasader har en primär funktion att skydda byggnaden från yttre påverkan såsom regn, snö och kyla. Vid val av material och utformning är det avgörande att ta hänsyn till byggnadens förväntade påverkan från omgivande faktorer, eftersom felaktig utformning kan leda till fuktproblem. Därför är det nödvändigt att takets lutning och avvattning är noggrant planerade för att säkerställa optimal funktion. Dessutom spelar arkitektur, design och estetik en betydande roll.

Tak och fasader, tillsammans med färg och form, utgör en helhet i byggnadens utseende. Plåt är ett material som erbjuder många möjligheter och är dessutom miljövänligt då metallen ofta kan återvinnas till nästan 100%. Plåtmaterialet har en lång historik och har utvecklats över tid. Idag används olika material såsom aluminium, rostfritt stål, koppar, zink och metalliserat stål för att tillverka plåt. Ofta är plåten även färgad för att passa olika designpreferenser.

Vi är här för att hjälpa till med att välja och skapa det som bäst passar byggnaden, platsen och ändamålet. Utforska gärna vårt galleri med bilder från tidigare projekt för referens och inspiration.

Använd dig av ROT-avdraget

Utnyttja ROT-avdraget när du anlitar oss på Byggplåt i Väst AB. ROT-avdraget ger dig möjlighet att få upp till 50 000 kronor i avdrag per år för arbetskostnaden. Det enda du behöver göra är att lämna korrekta uppgifter till oss, så hjälper vi dig med resten. Kom ihåg att din inkomst och andra avdrag kan påverka hur mycket du kan få i avdrag. Vi ser till att allt hanteras korrekt så att du kan njuta av ditt nya plåtarbete till ett förmånligare pris.

Vävlagargatan 15,
507 30 Brämhult
info@bpiv.se

Mikael Fransson
0761-17 47 03
mikael.f@bpiv.se

Byggplåt i Väst AB

Byggplåt i Väst AB är ditt pålitliga plåtslageriföretag i Borås med över 60 års erfarenhet. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster, däribland tak- och fasadarbeten, arbete med fönsterbleck och sträckmetall samt hallbyggnationer och industrihallar. Våra skickliga hantverkare levererar alltid högkvalitativa och hållbara lösningar för både små och stora projekt.

Önskar du en offert på ditt projekt?

Trygga & hållbara plåtarbeten Byggplåt i Väst AB